Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
DONACIJE POPLAVE 2023

Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na:

TRR: SI56 0110 0010 0007 227
SKLIC: 00 2393
NAMEN NAKAZILA: POPLAVE 2023
BIC BANKE: BSLJSI2X
KODA NAMENA: CHAR.

Hvala vam za vašo pomoč.

A A A

1.majLOKACIJA: Pikovo

DATUM: 1. maj

Črnjani se vsako leto za 1. maj podajo na pohod do planinske postojanke Pikovo. Organizatorji - Občina Črna na Koroškem v sodelovanju z društvi iz Črne - poskrbijo za brezplačno pogostitev pohodnikov. Praznik dela s slavnostnim govorom počasti župan/županja Občine Črna na Koroškem, praznovanje pa se nato nadaljuje z rajanjem ob zvokih harmonike.

Občina Črna na Koroškem je organizator prireditve srečanja državnikov pod Najevsko lipo.

Na prireditev so povabljeni znani obrazi slovenskega političnega prostora, ki obiskovalce pozdravijo s svojimi nagovori. Raznovrsten kulturni program, ki izhaja iz kulturno-etnološke dediščine okolja, brezplačna malica, stojnice izdelovalcev domačih obrti, so elementi, ki privabijo veliko množico obiskovalcev.

Značilnost srečanja pod Najevsko lipo predstavlja tudi ljudsko rajanje, ki traja vse do poznih večernih ur.

Prvo srečanje državnikov ob Najevski lipi, ki jo zaradi visoke ocenjene starosti imenujejo tudi mati slovenskih lip, je bilo takoj po osamosvojitvi Slovenije, avgusta 1991, odtlej pa prireditev tradicionalno poteka v začetku julija.

Starost Najevske lipe, ki raste pri kmetu Najevniku na Ludranskem vrhu na nadmorski višini 1056 metrov, je ocenjena na preko 780 let. Domnevno je zrasla iz 12 lip in je votla. Njen obseg v prsni višini je okoli 11 metrov, visoka pa je okoli 28 metrov.

 

 

Koroški turistični tedenV Črni na Koroškem se, pod vodstvom Turističnega Društva Črna in ob sodelovanju občine in drugih društev ter posameznikov v občini, v drugi polovici meseca avgusta vsako leto organizira koroški turistični teden. Gre za  tradicionalno prireditev, ki je med najstarejšimi v Sloveniji in poteka že od leta 1955. Vsako leto priredijo več kot 50 različnih zabavnih, kulturnih in športnih prireditev, razstav, predavanj ter odrskih nastopov. Osrednji dogodek je celodnevni kramarski sejem, ki pritegne velike množice ljudi.

 

V Črni na Koroškem, v Parku kralja Matjaža, vsako leto poteka turistična prireditev Gradovi kralja Matjaža. Osrednji dogodek je tekmovanje ekip v gradnji snežnih gradov, katero spremlja več zabavnih in športnih prireditev.

S prižiganjem bakel in razglasitvijo najlepših gradov doživi celodnevno pravljično dogajanje v Podpeci zvečer svoj vrhunec.

Kliknite tukaj za več informacij...

 

 

 

 

 

 

 

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries