Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
DONACIJE POPLAVE 2023

Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na:

TRR: SI56 0110 0010 0007 227
SKLIC: 00 2393
NAMEN NAKAZILA: POPLAVE 2023
BIC BANKE: BSLJSI2X
KODA NAMENA: CHAR.

Hvala vam za vašo pomoč.

A A A

LOKACIJA: Črna na Koroškem z okolico

INFORMACIJE: SK Črna - Tekaška sekcija (http://www.skcrna.si)

Prvi gorski kolesarski center v Sloveniji obstaja v Črni na Koroškem že od leta 1995. Številne gorske doline se v okolici Črne dvigajo pod mogočne alpske vrhove. Gozdovi z nepregledno mrežo gozdnih cest in kolovozov nudijo skoraj neomejene možnosti za gorsko kolesarjenje. V naravi in na karti označen labirint gozdnih cest in kolovozov po dolinah ter med njimi, na gore in okoli njih je poimenovan SLEDI DIVJINE. Poti so poimenovane po živalih iz okolice: Ježev krog, Veveričin krog, Zajčev krog, Lisjakov krog, Risov krog, Petelinov krog, Jazbečev krog, Jelenov krog, Gamsov krog, Kanjin krog ... Nekatere poti so označene s stopinjami živali na lesenih stebričkih.

Izhodišča: Črna na Koroškem, Mežica, Jamnica. Skupna dolžina poti je 350 km, tur pa je 12, od tega 6 označenih. Najnižja točka je 495 m n. v., najvišja pa 1400 m n.v.

LOKACIJA: Podpeca, Mitnek

INFORMACIJE: www.primatjazu.com

Konjeniški klub Krofla, ki je bil ustanovljen oktobra 2001, je dobil ime po potoku, ki teče mimo samega kluba v Podpeci, točneje v Mitneku. Trenutno šteje okoli 60 članov. S konji se ukvarjajo približno 10 let. Njihov osnovni cilj je, da se vsi tečajniki in ljubitelji konj pri njih dobro in varno počutijo in da se naučijo osnov ravnanja s konjem. Imajo tri šolske konje, v sodelovanju s CUDV-jem, ki imajo pri njih nastanjenega tudi lastnega konja, pa pomagajo tudi pri terapevtskem in pedagoškem jahanju. V okviru KK Krofla je šola jahanja, terensko jahanje, pedagoško in terapevtsko jahanje ter počitniški jahalni tabori.

LOKACIJA: Pristava - Logi (travniki kmetij Cvelber in Pongračič)

INFORMACIJE: SK Črna - Tekaška sekcija (http://www.skcrna.si)

Proga v dolžini 3,5 km je po konfiguraciji lažja do srednja težka in je primerna za vse rekreativne tekače ter tekmovalce mlajših kategorij. Zaradi bližine središča kraja je primerna tudi za časovno krajše aktivnosti na snegu.

LOKACIJA: Bistra - Plaznik (travniki kmetij Plaznik in Prevržen)

INFORMACIJE: SK Črna - Tekaška sekcija (http://www.skcrna.si)

Proga v dolžini 4,5 km je v večini posvečena težjim tekom na smučeh, uporabljajo pa jo tudi za treninge tekmovalcev lokalnega kluba.

LOKACIJA: Kulturni dom Črna na Koroškem

Kegljišče je v kletnih prostorih kulturnega doma v Črni, Center št. 153, ki je last Občine Črna na Koroškem. V letih 2009 in 2010 je bilo kegljišče popolnoma obnovljeno z novimi avtomati in stezami in omogoča kegljanje na treh stezah.

LOKACIJA: Črna na Koroškem

INFORMACIJE: www.skcrna.si

Prav v središču Črne na Koroškem je smučišče, primerno za rekreacijsko in tekmovalno smučanje in tudi za treninge slaloma in veleslaloma za vse kategorije smučarjev. Smučarski delavci zagotavljajo 90 smučarskih dni letno, če je snega premalo, pa si pomagajo z dodatnim zasneževanjem. Dolžina smučarskih prog je približno 3 kilometre, obsegajo pa 15 hektarov površin. Smučišče je osvetljeno.

 

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries