Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
DONACIJE POPLAVE 2023

Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na:

TRR: SI56 0110 0010 0007 227
SKLIC: 00 2393
NAMEN NAKAZILA: POPLAVE 2023
BIC BANKE: BSLJSI2X
KODA NAMENA: CHAR.

Hvala vam za vašo pomoč.

A A A

spust RaduhaLOKACIJA: Raduha

DATUM: Zimski meseci

Spust izpod Raduhe je posebna tekma s posebnimi pravili, ki jo že 52 let organizirata GRS Koroške in Alpinistični klub Črna na Koroškem. Gre za zimski spust v parih, za kombinacijo hoje, spusta po vrveh in smučanja po zahtevnem terenu, ki se začne pri koči na Grohotu, vodi do vznožja gore Raduhe, na skalni skok in nazaj do koče. Prireditev je dobro poznana med gorskimi reševalci, turnimi smučarji in alpinisti iz vse Slovenije, vsako leto se je udeleži okrog 50 pogumnežev, med katerimi so tudi predstavnice nežnejšega spola.

maraton5V okviru Koroškega turističnega tedna v Črni na Koroškem so v letu 2011 organizirali že 30. maraton kralja Matjaža.

Vsi udeleženci tekov prejmejo spominsko majico in topel obrok. Najboljši po različnih kategorijah pa so še dodatno nagrajeni.

Start in cilj različnih tekaških prog je na stadionu NK PECA:

PROGA 21 km

Po startu na stadionu se na izhodu zavije desno po Pristavi, mimo Kumra do Napotnika, kjer tekači obrnejo in mimo stadiona tečejo proti centru Črne, skozi Rudarjevo in v Žerjavu zavijejo desno proti Jazbini, kjer pri MHE obrnejo in tečejo nazaj na stadion.

PROGA 10 km

Po startu na stadionu se na izhodu zavije levo proti centru Črne, skozi Rudarjevo in v Žerjavu tekači zavijejo desno proti Jazbini, kjer pri Transformatorju obrnejo in tečejo nazaj na stadion.

PROGA 3 km:

Po startu na stadionu se na izhodu zavije levo proti centru Črne skozi Rudarjevo, kjer pred mostom obrnejo in tečejo nazaj na stadion.

PROGA 800m: Tekači tečejo dva kroga na tekaški progi na stadionu.

cezgorokocetu 037Planinsko društvo Črna vsako leto na 1.1. organizira Novoletni pohod na Peco: od Matjaža do Matjaža.

V mesecu decembru pa pod okriljem MDO Koroških PD poteka tradicionalni pohod "Čez goro k očetu".

 

 Smuie rna Tomo JeseninikVsako leto v mesecu februarju Smučarski klub Črna - TAB, na smučišču v Črni na Koroškem organizira FIS tekmovanje v slalomu. Tekmuje se po mednarodnih FIS pravilih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries