Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
DONACIJE POPLAVE 2023

Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na:

TRR: SI56 0110 0010 0007 227
SKLIC: 00 2393
NAMEN NAKAZILA: POPLAVE 2023
BIC BANKE: BSLJSI2X
KODA NAMENA: CHAR.

Hvala vam za vašo pomoč.

A A A

Gre za označene gorskokolesarske poti v okolici Črna na Koroškem, izhodišče za poti je Črna, poti so krožne in označene z živalskimi sledmi. Vse poti sledi divjine potekajo po tehnično nezahtevnem terenu, vključujejo razgledne točke in kulturno, naravne znamenitosti Črne na Koroškem. 9 kolesarskih poti Sledi divjine je točno vrisanih v gorsko kolesarsko mapo »Mountain bike map« (izdalo podjetje Kreatur d.o.o. – 2011).

 

mountain bike

 

  1. Zajčji krog (srednje zahtevna)

Dolžina: 16 km, skupno vzpona: 740 m, čas vožnje: 2h 30min
Potek ture: Črna – Mušenik - Motnik – domačija Petek – Podpeca - Mitnik – domačija Najbrž - domačija Stopar - domačija Žačen – Črna

  1. Kunina Krog (srednje zahtevna)

Dolžina: 17 km, skupno vzpona: 790 m, čas vožnje: 2h 30min

Potek ture: Črna – Pristava – Cvelbar - Godec – Stane - Črna

  1. Veveričji krog (srednje zahtevna)

Dolžina: 18 km, skupno vzpona: 780 m, čas vožnje: 3h

Potek poti: Črna – Perhanija – Najevska lipa – Stane - Črna

  1. Risov krog (srednje zahtevna)

Dolžina: 19 km, skupno vzpona: 880 m, čas vožnje: 3h 30min

Potek poti: Črna –Pristava – Mihev – Štenge – Pikovo – Igrčevo - Črna

  1. Petelinov krog (zahtevna)

Dolžina: 28 km, skupno vzpona: 1140 m, čas vožnje: 5h

Potek poti: Črna – Petelinjek – Najevska lipa – Pudgarsko – Kramarca – Perhanija - Črna

  1. Gamsov krog (zahtevna)

Dolžina: 29 km, skupno vzpona: 1060 m, čas vožnje: 5h

Potek poti: Črna – Koprivna – Preval – Topla - Črna

  1. Jazbečev krog (zahtevna)

Dolžina: 31 km, skupno vzpona: 1190 m, čas vožnje: 5h 30min

Potek poti: Črna – Javorje – Križan – Žerjav - Črna

  1. Jelenov krog (zahtevna)

Dolžina: 31 km, skupno vzpona: 1100 m, čas vožnje: 5h

Potek poti: Črna – Bistra – Bukovnik – Haderlap – Koprivna - Črna

  1. Lisjakov krog (zahtevna)

Dolžina: 35 km, skupno vzpona: 1530 m, čas vožnje: 6h 30min

Potek poti: Črna – Ludranski vrh – Hlipovc – Brezovnik – Kozjak – Plaznik - Črna

Osnovni podatki : 
Datum : 
Dolžina :53,8 km
Skupno vzpona :cca.1800 m
Čas vožnje :4h 30min
Potek ture : 

Črna na Koroškem - Bela peč - Presečnikov vrh - V. Travnik - Komen - Smrekovec - Sp. Sleme - Javorje - Črna na Koroškem

Opis poti : 

Iz Črne se peljemo do zaselka Pristava. Tu zavijemo levo proti Ludranskem vrhu.
Pred Pudgarskim zavijemo desno proti Beli peči. Tu zavijemo levo in nadaljujemo po razgibani gozdni poti čez celo Smrekovško pogorje. Držimo se oznak za kočo na Smrekovcu. Na koči se okrepčamo, nato pa nadaljujemo do križišča na Kramarci. Tu gremo naravnost in po označeni gozdni poti do koče na Slemenu, kjer se lahko okrepčamo. Na Slemenu v križišču zavijemo levo in po nekaj metrih v naslednjem odcepu desno. Po 1km vožnje po makadamski cesti zavijemo levo in nadaljujemo po panoramski cesti nad Javorjem in spustom do izhodišča v Črni na Koroškem.

koca Smrekovec

                 Koča na Smrekovcu

travnik Smrekovec

Osnovni podatki : 
Datum : 
Dolžina :68 km
Skupno vzpona :1850 m
Čas vožnje :5h 30min
Potek ture : 

Črna - Sp. Sleme - Bukovnik - Solčava - Luče - Raduha - (Strmec) - planina Vodol - (Koča na Loki) - Bela peč - Črna

Opis poti : 

Iz Črne se peljemo do zaselka Pristava, nato zavijemo levo proti Ludranskem vrhu. Po približno 3 km vožnje se pripeljemo do križišča, kjer zavijemo desno proti dolini Bistre. Sledi 10 km vzpona po makadamski cesti mimo lepih travnikov ob vznožju Smrekovškega pogorja do križišča na Sp. Slemenu, kjer zavijemo levo in nadaljujemo z krajšim vzponom do kmetije Bukovnik, ki je najvišje ležeča kmetija v Sloveniji (1327m). Tik pred Bukovnikom zavijemo desno na označeno gozdno pot, kjer se začne adrenalinski spust po gozdni poti mimo kmetije Osojnik in kmetije Jankar. Od tam naprej pa po makadamski cesti do Solčave. Iz Solčave pot nadaljujemo na asfaltirani cesti po dolini ob reki Savinji z manjšim spustom vse do Luč. V Lučah se lahko odločimo ali bomo tik pred kampom v Lučah zavili levo čez most in nadaljevali po razgibani cesti z zelo lepimi razgledi ali pa se bomo peljali še 2 km dalje od Luč po asfaltni cesti in nato zavili levo proti koči na Loki (dobro označeni smerokazi ob cesti). Vsekakor je prva možnost lepša, kjer po prvem daljšem vzponu po asfaltni cesti nadaljujemo po razgibani makadamski cesti mimo številnih travnikov z zelo lepimi razgledi na dolino in okoliške hribe, nato pa z spustom do ceste, ki pripelje čez Strmec od tam pa z vzponom do planine Vodol. Tam se lahko odločimo ali se bomo peljali do koče na Loki in si malo dalje ogledali Snežno jamo ali pa nadaljevali z vožnjo mimo planine Vodol in nato po gozdni poti do Bele peči.

Na koči na Loki se lahko malo okrepčamo, nato pa lahko nadaljujemo po zahtevnejši gozdni poti proti planini Vodol ali pa se peljemo 2 km nazaj po isti poti do križišča, kjer zavijemo levo in nadaljujemo z krajšim vzponom do planine Vodol. Od tu naprej se poti združita in nadaljujemo po gozdni poti z začetnim strmim vzponom in nato spustom proti Beli peči. Sledi še krajši vzpon po makadamski cesti in nato še zadnji del poti, cca. 16 km spusta po že znani poti iz ture po Smrekovškem pogorjuu vse do Črne.

Raduha

                                                                                                                         Raduha

Osnovni podatki : 
Datum : 
Dolžina :55 km
Skupno vzpona :1280 m
Čas vožnje :3h 45min
Potek ture : 

Črna na Koroškem- Podpeca - mejni prehod Reht - Globasnica - mejni prehod Luže - Koprivna - Črna

Opis poti : 

Iz Črne se peljemo po dolini proti Peci. V križišču za Podpeco zavijemo desno in nadaljujemo z daljšim vzponom po makadamski cesti. V križišču na vrhu nadaljujemo naravnost s spustom proti Štengam in mejnemu prehodu Reht. Po prečkanju državne meje nadaljujemo po Avstriji. Po spustu z Rehta zavijemo levo ter nadaljujemo 10 km po razgibani, manj prometni asfaltni cesti vse do Globasnice. Pot je dobro označena s kolesarskimi tablami vse do Luž. Do Globasnice je cesta speljana med gozdovi in travniki ob vznožju Pece. Iz Globasnice sledi 10 km zahtevnega vzpona (predvsem zadnji 4 kilometri) do Luž. Na Lužah ponovno prečkamo državno mejo ter pot nadaljujemo po dolini Koprivne do izhodišča v Črni.

peca

     Peca

Osnovni podatki : 
Datum : 
Dolžina :81,5 km
Skupno vzpona :2180 m
Čas vožnje :5h 30min
Potek ture : 

Črna - Podolševa ali Bistra - Pavličevo sedlo - Železna kapla- Luže - Koprivna ali Topla - Črna

Opis poti : 

Iz Črne na Koroškem začnemo z blagim vzponom po asfaltni cesti. Pripeljemo se do križišča, kjer lahko nadaljujemo do Sp. Slemena po dolini Bistre ali po dolini Koprivne. Sam se raje odločim za prvo možnost, saj je cesta manj prometna, dolina pa bolj odprta...(tura okrog Raduhe).

Po kakšnih 5km vzpona po asfaltni cesti, sledi manj prometna makadamska cesta z srednje zahtevnim vzponom do križišča na Sp. Slemenu. V križišču nadaljujemo ravno po kolovozu do Zg. Slemena tik do vznožja Olševe, kjer se odpre zelo lep razgled na Raduho in okoliške hribe. Sledi spust po kolovozu, nato pa pot nadaljujemo po panoramski cesti vse do križišča za Pavličevo sedlo. Cesta je zelo razgibana z nekaj vzponi in spusti mimo številnih kmetij z čudovitimi pogledi na Logarsko dolino in Kamniško Savinjske alpe. Sledi vzpon po asfaltni cesti do Pavličevega sedla, kjer prečkamo državno mejo in nadaljujemo z kratkim spustom in vzponom, nato pa sledi divji spust po zaviti cesti do Železne kaple, kjer tik za mostom zavijemo desno proti naslednjem gorskemu prelazu Luže. Iz Železne kaple se cesta kakšnih 7 km rahlo vzpenja, nato pa sledi 5 km strmega vzpona do Luž, kjer se v križišču priključimo cesti, po kateri smo se peljali na turi okrog Pece. Da pa se nebi tudi tukaj peljali do Črne po dolini Koprivne zavijemo levo po kakšnem kilometru vožnje mimo državne meje in nadaljujemo z 3 km vzponom tik ob državni meji do Prevala. Nato pa sledi spust po dolini Tople ( eni iz med najlepših dolin) ob vznožju Pece vse do Črne.

Osnovni podatki : 
Datum :.
Dolžina :16 km
Skupno vzpona:610 m
Potek ture : 

Črna - Ludranski vrh - Najevska lipa - Črna

Opis poti : 

V Črni na Koroškem gremo po cesti proti Javorju. Po 4km vožnje po asfaltni cesti pri drugem odcepu zavijemo desno in nadaljujemo po makadamski cesti proti Ludranskem vrhu, kjer v naslednjem križišču zavijemo levo. Pri kmetiji Lukač zavijemo desno in nadaljujemo z vzponom ob potoku Kramarca. Sledi spust mimo Jelovška do križišča, kjer gremo naravnost. Sledimo oznakam do Najevske lipe. Ogledamo si Najevsko lipo, ki je najstarejša lipa v Sloveniji.
Tu gremo naravnost in se spustimo po makadamski cesti. Po daljšem spustu se pripeljemo do glavne asfaltne ceste, kjer zavijemo levo do izhodišča.

najevska lipa1

      Najevska lipa

 

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries