Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
DONACIJE POPLAVE 2023

Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na:

TRR: SI56 0110 0010 0007 227
SKLIC: 00 2393
NAMEN NAKAZILA: POPLAVE 2023
BIC BANKE: BSLJSI2X
KODA NAMENA: CHAR.

Hvala vam za vašo pomoč.

A A A
Občina Črna na Koroškem je v letu 2023 kandidirala za podaljšanje naziva Branju prijazna občina. Naziv, ki ga podeljuje Združenje splošnih knjižnic v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo in Skupnostjo občin Slovenije ter velja tri leta, je občina prejela v letu 2017 in ga prvič podaljšala leta 2020.
Komisija je na podlagi prispele vloge v letu 2022 Občini Črna na Koroškem podaljšala naziv BRANJU PRIJAZNA OBČINA z naslednjo utemeljitvijo:
Občina se lahko ponaša z urejeno kulturno infrastrukturo, ki nudi ustvarjalno zavetje mnogim izvajalcem različnih generacij. Pomemben poudarek daje medgeneracijskem sodelovanju in povezovanju, plodno je tudi povezovanje različnih društev, poleg tega pa so v javno sodelovanje in negovanje bralne kulture vključene ranljive skupine. Posebej izstopa branje poezije, ki je izraz navdihujočega odnosa do umetnosti, branja in jezika. Podpira domače avtorje z izdajo knjig in javno pozornostjo, občane in občanke ob različnih priložnostih obdaruje s knjigami. Še posebej izstopa praznovanje Podarimo knjigo, saj so si lahko mimoidoči pred občinsko stavbo s stojnice lahko izbrali knjigo kot darilo. Tudi novorojenčki prejmejo v dar knjigo, kar pomeni, da z bralno kulturo in z različnimi oblikami spodbujanja branja nagovarjajo vse prebivalce od zibke dalje. Medresorsko povezovanje pa se kaže v tem, da tudi v času Koroškega turističnega tedna potekajo literarni dogodki. Med pomembne investicije spada tudi prenova Knjižnice Črna na Koroškem, ki je enota Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem.
Bogata kulturna infrastruktura, posebno mesto poezije, ki se bere na javnih prostorih, in knjiga kot vrednota, darilo in most med prebivalci ter prebivalkami ter medresorska povezovanja so odlike, ki pritičejo občini, ki je branju prijazna. Zato se Občini Črna na Koroškem veljavnost tega naziva podaljša brez kančka dvoma.
#radiberemo
#Združenjesplošnihknjižnic
Screenshot 3 copy copy copy copy copy copy copy copy copy

 

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries