Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
DONACIJE POPLAVE 2023

Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na:

TRR: SI56 0110 0010 0007 227
SKLIC: 00 2393
NAMEN NAKAZILA: POPLAVE 2023
BIC BANKE: BSLJSI2X
KODA NAMENA: CHAR.

Hvala vam za vašo pomoč.

A A A

Vljudno vas vabimo na usposabljanje za dvig digitalnih kompetenc - Digitalno znanje pripeljemo v vaš kraj, ki bo potekalo v sredo 24.5.2023 od 10.00 do 14.00 ure v Kulturnem domu Črna.
Prijave na usposablanje zbiramo do torka, 23.5.2023 na tel.št.: 040 663 900, 041 324 646 (Edita Tamše) in 02 87 04 812 (Lucija Pušnik).

Gre za usposabljanja na področju krepitve digitalnih kompetenc za varno in samostojno uporabo informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Uporaba teh tehnologij starejšim omogoča bolj kakovostno življenje in tudi večjo neodvisnost, boljšo informiranost, dostop do različnih vsebin in inovativnih storitev, predvsem pa jim prinaša večjo vključenost v družbo z zmanjševanjem socialne izključenosti in njihovo aktivno udeležbo.
Mobilna enota, ki v ruralna področja prinaša delavnice na področju digitalnih kompetenc, se bo v naslednjih sedmih mesecih ustavljala po manjših slovenskih krajih in tako delavnice pripeljala k zainteresiranim starejšim v njihovo okolje.
Zainteresirani starejši se v okviru projekta Mobilni heroji lahko udeležijo štiriurnih usposabljanj,  ki bodo prilagojene glede na njihovo predhodno znanje, zajemala pa bodo usposabljanja in krepitev osnovnih digitalnih kompetenc za varno in samostojno uporabo informacijsko komunikacijskih tehnologij, individualno podporo na terenu pri uporabi digitalnih orodij, ozaveščanje o digitalnih tehnologijah in varni rabi spletni orodij ter podporo pri reševanju izzivov, povezanih z uporabo IKT. Udeležencem, ki nimajo lastne opreme, se bo v okviru delavnic projekta Mobilni heroji omogočila uporaba pametnih telefonov, tabličnih računalnikov in prenosnih računalnikov.

Spodaj vam posredujemo nekaj iztočnic za izvedbo izobraževanja na pametnih telefonih, ki pa bo odvisno od skupinske dinamike, želj, interesa in potreb udeležencev:
- začetek izobraževanja – obnovitev  znanja – WI-Fi omrežje , mobilni podatki, sprejemanje sporočil,
- aplikacija Google zemljevidi – prikaz vpisa podatkov, ki pripeljejo do željenega kraja,
- predstavitev aplikacij – za svetlost telefona, vklop svetilke…
- predstavitev aplikacije Nastavitve – kaj vse omogočajo nastavitve ( večje črke…),
- fotografiranje v naravi (približanje objekta, izostritev, panoramska slika),
- delitev fotografij prek telefona (sporočila, mail) in shranjevanje slik v galerijo,
- spoznavanje aplikacije Viber (pošiljanje, prejemanje),
- spoznavanje aplikacije Besedni piknik – igra za miselno razmišlanje (pretvorba pomešanih črke v besede)
- konec izobraževanja – razna vprašanja udeležencev.
Priporočamo vam, da na izobraževanje prinesete svoje mobilne telefone, tablice ali prenosne računalnike zaradi boljšega in hitrejšega učenja, drugače pa bodo vse naprave na voljo tudi na izobraževanju.
Pri prijavah vas prosimo, da navedete ali si želite izobraževanje izvesti na mobilnih telefonih ali  na računalnikih  zaradi razdelitve udeležencev v skupine.

Vabilo Digitalno zananje pripeljemo v vaš kraj

 

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries