Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
DONACIJE POPLAVE 2023

Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na:

TRR: SI56 0110 0010 0007 227
SKLIC: 00 2393
NAMEN NAKAZILA: POPLAVE 2023
BIC BANKE: BSLJSI2X
KODA NAMENA: CHAR.

Hvala vam za vašo pomoč.

A A A

V Občina Črna na Koroškem sta se s podporo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja pričeli urejati dve naravoslovni učni poti, to sta Vodna pot in Grofovska pot. Namen ureditve učni poti je ohranjanje obstoječe naravne in kulturne dediščine ter izobraževanje o značilnostih in zgodovini lokalnega okolja.

Vodna pot bo povezovala zanimive vodne točke po Črni in njeni okolici, kjer se  ponašamo s številnimi naravnimi bogastvi med katerimi je tudi voda v obliki večjih in manjših potočkov, izvirov, tolmunov, slapov, ki se izlivajo v potoke in stečejo v reko Mežo.

V Žerjavu in Jazbini, na obronkih Pogorevca, pa bo urejena Grofovska pot, ki bo povezovala nekdanje in sedanje kmetije ter lovsko kočo Dukles, ki jo je postavil grof Johann Duglas von Thurn – Valsassina.

Obe tematski poti bosta  namenjeni  učencem, otrokom in vsemu lokalnemu prebivalstvu ter obiskovalcem našega kraja, saj nas bosta na zanimiv način popeljali po posameznih  točkah, ki bodo opremljene z informacijskimi tablami, prav tako pa bomo vsako pot predstavili tudi z zgibanko.

Potok Bistra copy

 

 

Potok Topla

 

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries