Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
DONACIJE POPLAVE 2023

Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na:

TRR: SI56 0110 0010 0007 227
SKLIC: 00 2393
NAMEN NAKAZILA: POPLAVE 2023
BIC BANKE: BSLJSI2X
KODA NAMENA: CHAR.

Hvala vam za vašo pomoč.

A A A

Dragi prijatelji, ljubitelji snežnih radosti, neokrnjene narave, skupnega ustvarjanja, druženja in zabave,

letošnje leto, ki se počasi izteka, predstavlja res poseben čas, čas, ko običajne stvari počnemo drugače in iščemo nove načine in poti, da ohranimo vse tisto, kar nam prinaša veselje, radost, sprostitev in nove prijatelje.

Tudi naša tradicionalna prireditev Gradovi kralja Matjaža, ki jo bomo konec januarja 2021 organizirali že devetindvajsetič, bo tokrat drugačna, posebna.

Verjamemo pa in upamo, da bo prireditev v nekoliko drugačni obliki prav tako zanimiva in vesela, da se boste zvesti udeleženci in tudi tisti novi v dogajanje vključili, tako da nam vsem skupaj v teh težkih časih vsaj malo razvedri dolgočasne dni.

29. Gradovi kralja Matjaža bodo potekali po vsej Črni na Koroškem, po vsej Koroški, po vsej Sloveniji in po vsem svetu! Kako?

Vse graditelje in ustvarjalce vabimo, da se na enega od naslednjih načinov vključite v prireditev in ustvarite svoj grad za kralja Matjaža:

-       zgradite sneženi ali ledeni grad na svojem dvorišču, travniku, parku…

-       izdelate svoj grad iz drugih materialov – kartonskih škatel, embalaže, papirja, plastike, kock….

-       narišete svoj grad na papir, platno, karton, steno, les, glino….

Lahko pa izberete čisto svoj način in izdelate ali upodobite svoj grad tudi drugače, vaše ustvarjalnosti ne bomo omejevali. Pazite le, da boste pri izdelavi varni in boste spoštovali vse predpisane ukrepe.

Pomembno je, da svoj grad izdelate ali upodobite, nato pa ga fotografirate in nam največ po 3 fotografije vašega gradu pošljite na e naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

V naši turistični pisarni bomo fotografije vaših gradovi skrbno hranili in jih sproti objavljali na facebook strani »Snežni gradovi kralja Matjaža«. Ob koncu prireditve pa si bo vse fotografije ogledal tudi kralj Matjaž in med gradovi izbral najlepšega v vsaki kategoriji. Prav tako boste imeli možnost obiskovalci facebook strani izbrati grad, ki bo najbolj všeč vam.

Potrudili se bomo, da boste avtorji najlepših gradov prejeli tudi zanimive in lepe nagrade.

Gradove lahko ustvarjate ves mesec – prireditev bo letos trajala od 1. januarja 2021 do 31. januarja 2021.

V februarju, ko goduje Matija (Matija led razbija – če ga ni, ga pa naredi) – torej tudi kralj Matjaž – pa bomo razglasili najlepše gradove in avtorjem podelili nagrade.

Vse graditelje, ki ste v preteklih letih že sodelovali na prireditvi Gradovi kralja Matjaža in obiskovalce pa vabimo, da v januarju 2021 na svojih družabnih profilih objavite najbolj zabavne in zanimive fotografije s prireditev in tako ves januar pomagate ustvarjati pravljično vzdušje - v čast kralju Matjažu. Tudi organizatorji se bomo potrudili in na facebook profilu »Snežni gradovi kralja Matjaža« objavili zanimive fotografije iz vseh 28 preteklih prireditev.

Obiščite nas, pridružite se zabavi, skupaj bomo pričarali pravljično in čarobno vzdušje in si polepšali mrzle januarske dni – pa tudi ponovno prebudili kralja Matjaža!

GRADOVI 2020

 

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries