Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
DONACIJE POPLAVE 2023

Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na:

TRR: SI56 0110 0010 0007 227
SKLIC: 00 2393
NAMEN NAKAZILA: POPLAVE 2023
BIC BANKE: BSLJSI2X
KODA NAMENA: CHAR.

Hvala vam za vašo pomoč.

A A A

Hoja je prepoznana kot eden od ukrepov, s katerimi lahko razvita družba temeljito spremeni svoje navade in vplive na okolje ter poskrbi za dolgoročno bolj vzdržen in zdrav način življenja in dela.Letos so zdravstvene razmere prizadevanjem za hojo dale novo težo. Pod vplivom koronavirusne bolezni (COVID-19) se še bolj zavedamo pomena zdravja in tudi pomena nemedicinskih vidikov zdravja, tega kar lahko za zdravje storimo sami in tega kako na naše zdravje vplivata naš način življenja in življenjsko okolje.Hoja je najbolj praktičen, poceni in široko dostopen način za redno telesno dejavnost in ohranjanje zdravja. Možnosti za to, da v svoje življenje vključimo več hoje, je veliko, hkrati pa nas družbeno in fizično okolje k hoji tudi dodatno spodbujata.

Črna na Koroškem je v mnogočem poseben kraj, še posebej izjemna pa sta njeno naravno okolje , bogata kulturna dediščina in športni duh kraja, ki jih lahko spoznate z obiskom lepo urejenih tematskih poti in muzejskih zbirk. Iz samega centra so speljane zanimive in poučne tematske poti, Medena pot, na kateri spoznavamo tradicijo čebelarjenja z opazovanjem medovitih rastlin, Olimpijska pot, ki podrobneje predstavlja črnjanske olimpijce in njihove dosežke, Zelena pot Teber, ki je naravoslovna gozdna učna pot in opozarja na pomen in varstvo narave ter Trim steza, ki poteka po široki poti skozi gozd in poleg možnosti za vadbo predstavlja tudi zanimivo sprehajalno pot. Občina s svojimi raznolikimi dolinami  ponuja obiskovalcem in krajanom številne možnosti za pohodništvo in kolesarstvo po okoliških hribih in gorah.

V letošnjem letu je bila Občina Črna na Koroškem uspešna pri kandidaturi na javnem razpisu Ministrstva za infrastrukturo za sofinanciranje priprav in izvedbe aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti v letu 2020 v okviru projekta LIFE IP CARE 4 CLIMATE in pridobili sredstava, s katerimi smo v kraju uredili točke Peš kažipotov. Postavitev Peš kažipotov na izbranih lokacijah v kraju je ukrep, ki z navedbo porabe časa in prehojenih korakov spodbuja k hoji po opravkih. Peš kažipoti se od običajnih razlikujejo v tem, da poleg smeri označujejo tudi čas hoje v minutah in število korakov do označene lokacije. Peš kažipot označuje za hojo varne in udobne poti. Novo pridobitev so krajani zelo dobro sprejeli, saj so s pomočjo kažipotov pridobili informacije , da lahko do določenih lokacij pridejo peš, brez avtomobila v kratkem času. Občina Črna na Koroškem bo tudi v prihodnje spodbujala hojo med krajani in njen zdrav pomen, saj so Peš kažipoti trajen ukrep.

Aktivnosti se izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so financirane s strani Ministrstva za okolje in prostor v okviru sredstev Sklada za podnebne spremembe.

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 
Peš kažipot 7
 
 
 
 
 

 

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries