Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
DONACIJE POPLAVE 2023

Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na:

TRR: SI56 0110 0010 0007 227
SKLIC: 00 2393
NAMEN NAKAZILA: POPLAVE 2023
BIC BANKE: BSLJSI2X
KODA NAMENA: CHAR.

Hvala vam za vašo pomoč.

A A A

Pred dnevi je komunalni oddelek Občine Črna zgradil mostiček čez hudourniško strugo med Selišnikom in Marjano Komprej v Spodnjem Javorju in s tem sklenil čudovito sprehajalno pot, ki je sedaj lahko v uporabi vsem krajanom. Še posebej pa je bodo zanesljivo veseli starejši krajani, težje pokretni, vrteški otroci, otroci nižjih razredov osnovne šole ter varovanci CUDV Črna.

Pot se začne pri Matijevem mostu ( vse od centra Črne do mosta je pločnik za pešce). Tu lahko vzamemo levo ali desno varianto. Pot nas vodi pod Mrdavšičem, preko Grmadnikov, do Šumaha, tu čez most in čez glavno cesto, pod Selišnikom po mostičku čez hudournik ( voda v njem je le ob nalivih), po cesti čez Pušnikove travnike do Mavca in do Matijevega mosta, kjer približno 2 km dolgo sprehajalno pot zaključimo. Kot rečeno že prej, lahko gremo seveda tudi v obratni smeri.

Večina poti vodi po stezah, po pločnikih in po cestah z zelo redkim prometom ; le enkrat moramo zelo previdno prečiti glavno cesto. Na poti smo praktično popolnoma varni, zato smo lahko na njej sproščeni in se lahko prepustimo naravi, ali svoji meditaciji.

Ta sprehajalna pot je resnično velika mala pridobitev za vse krajane, saj do sedaj v Črni nismo imeli krožne in od prometa odmaknjene poti. Srečne, varne in prijetne sprehode vsem!

Marijan Lačen

 

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries