Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
A A A

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Radlje ob Dravi vas vabi v okviru Tedna otroka v sredo, 8. oktobra 2014, ob 16.30 na brezplačno otroško delavnico Prazgodovinske umetnije v dvorec Radlje, Koroška cesta 68, Radlje ob Dravi.

Na delavnici bodo otroci izvedeli, kakšno je bilo življenje v prazgodovini, kako so živeli in kako so bili videti. Ljudje so že zelo zgodaj v zgodovini začeli ustvarjati. Kot okras so moški in ženske nosili ogrlice iz školjk, levjih zob in medvedjih krempljev. Nekateri so poslikali tudi telo. Na stene jam so ustvarjali slike in iz kosti ter kamna oblikovali različne kipce. Otroci se bodo preizkusili kot prazgodovinski umetniki in na kamen ustvarili svoje umetnine.

Ob 18.00 uri javno vodstvo po muzejskih razstavah.

Vabilo-10-2014-5w-6

 

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec vas vabi v okviru Tedna otroka v četrtek, 9. oktobra 2014, ob 16.30 na brezplačno otroško delavnico Na potep v Afriko v muzejske prostore na Glavnem trgu 24/II, Slovenj Gradec.

Udeleženci si bodo ogledali Tretjakovo afriško zbirko ter izvedeli, kakšno je življenje otrok v Afriki in kako se razlikuje od otroštva pri nas. Iz recikliranih materialov si bodo izdelali igrače in igrala.

Vabilo-10-2014-5w-8 copy

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem vas vabi v okviru Tedna otroka v četrtek, 9. oktobra 2014, ob 16.30 na brezplačno otroško delavnico Pripoved starega repača v štauharijo Stare železarne, Koroška cesta 12, Ravne na Koroškem.

Na delavnici bomo odkrivali vsebine stalnih razstav Zakladi fužin in Mati fabrika – Železarna Ravne. Spoznali bomo zgodovino jeklarskega podjetja z večstoletno tradicijo in razvoj fužinarstva, pomen kovačij in njihovo opremo, repač (kladivo na vodni pogon), način kovanja ter kovaške izdelke. Ogledali si bomo izdelovanje podkev in se preizkusili v izdelovanju podkev iz različnih materialov. Delavnica je primerna za otroke od 6 do 10 let.

Vabljeni!

Vabilo-10-2014-5w-7

 

 

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries