Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
A A A

Učinkovit ogrevalni sistem, ki izkorišča obnovljive vire energije lahko prinaša stroškovne ugodnosti in vpliva na ugodje bivanja. Poleg tega pa predstavlja tudi dragocen prispevek k zmanjševanju emisij CO2 in blaženju podnebnih sprememb.

V okviru mednarodnega raziskovalnega projekta H2020 REPLACE Institut »Jožef Stefan« želi spodbuditi končne porabnike k zamenjavi starih, neučinkovitih ogrevalnih naprav v hišah, za okolju prijaznejše rešitve. V ta namen je bilo oblikovano orodje “Kalkulator menjave ogrevalnega sistema” s katerim lahko na enem mestu primerjate različne možnosti ogrevalnih sistemov na obnovljive vire energije, ki so najbolj primerni glede na energetsko učinkovitost vašega doma. Spletno orodje pomaga oceniti tudi stroške ogrevanja in okoljske učinke po zamenjavi. Za informativni izračun je potrebno v kalkulator vnesti nekaj osnovnih informacij o stavbi in o obstoječem načinu ogrevanja. Rezultate kalkulatorja lahko tudi izvozite, o vsebini rezultatov pa pogovorite z energetskim svetovalcem.

V želji za krepitev ozaveščenosti med gospodinjstvi je bila oblikovana tudi nalepka “OGREVAMO ZELENO”, ki jo lahko prejme vsak uporabnik trajnostnega ogrevalnega sistema. Nalepka je brezplačna in jo lahko pridobite z vpisom v obrazec. Nalepko prejmete po pošti na vaš naslov.

Če potrebujete dodatne informacije ali imate vprašanja o projektu lahko pišete na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Screenshot 2 copy copy copy copy copy copy copy copy