Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
DONACIJE POPLAVE 2023

Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na:

TRR: SI56 0110 0010 0007 227
SKLIC: 00 2393
NAMEN NAKAZILA: POPLAVE 2023
BIC BANKE: BSLJSI2X
KODA NAMENA: CHAR.

Hvala vam za vašo pomoč.

A A A

Sodoben način življenja je čez noč spremenil tempo in nas soočil z drugačnim strahom, tesnobo, negotovostjo. Ta občutja so verjetno normalen odziv na izjemno situacijo. Do neke mere se z njimi soočamo vsi in se bolj ali manj uspešno spoprijemamo z njimi.

Nad sivino in težo neznanega nas lahko dvigne sočutje do sočloveka, skrb za drugega, negovanje  lepega, pristnega, iskrenega znotraj nas. Pomembno je, da ne pozabimo na posebej ranljive posameznike med nami, ki mogoče nimajo dostopa do virov moči in pomoči, ki so ostali brez povezovalnega učinka skupnosti. Pa to niso samo starejši, socialno ogroženi, otroci in mladostniki, posamezniki s težavami v duševnem zdravju, lahko je vsak izmed nas, ki ga v določenem trenutku preplavi strah in tesnoba, ker ne ve kako pomagati sebi ali drugim.

Strokovnjaki s področja duševnega zdravja na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so pripravili nabor nasvetov, priporočil, ki lahko pomagajo pri spoprijemanju z neprijetnimi občutki in mislimi v času epidemije.

https://www.nijz.si/sl/kako-obvladovati-stres-zmanjsati-obcutke-strahu-panike-in-zaskrbljenosti-zaradi-koronavirusa-covid

https://www.nijz.si/sl/kako-pomagati-svojcem-ali-prijateljem-v-dusevnipsihicni-stiski-v-casu-epidemije

V skrbi za duševno zdravje v času epidemije koronavirusa želimo prebivalcem Slovenije omogočiti različne oblike psihološke podpore. V ta namen so strokovnjaki zdravstvenovzgojnih centrov in centrov za krepitev zdravja ter drugih zdravstvenih služb v okviru zdravstvenih domov na voljo za brezplačne razbremenilne pogovore ob soočanju s stresom, strahovi ali skrbmi, povezanimi s koronavirusom.

https://www.nijz.si/sl/strokovnjaki-s-podrocja-dusevnega-zdravja-v-casu-epidemije-koronavirusa-na-voljo-za-brezplacne

Posebne smernice so zbrane za pogovore o nastali situaciji z otroki.

https://www.nijz.si/sl/kako-se-pogovarjati-z-otroki-o-koronavirusu-sars-cov-2-covid-19 

Nekaj nasvetov in razmišljanj za otroke in starše so zbrali tudi na strani Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Ljubljana.

https://www.scoms-lj.si/si/aktualno.html 

Delujmo preventivno, spodbudno, krepimo telesno in psihično odpornost.

Z željo, da ostanete zdravi, vas lepo pozdravljamo,

ekipa NIJZ OE Ravne na Koroškem

 

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries