Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
A A A

V svetu nenehne poplave informacij in širjenja dezinformacij je stopnja medijske pismenosti nujna in osnova za boj proti lažnim novicam. Dezinformacije lahko imajo daljnosežne posledice, rušijo zaupanje v institucije in medije, ogrozijo lahko zdravje in varnost državljanov ter ustvarjajo napetosti v družbi. Za Evropo so velik izziv, h kateremu informacijska točka Europe Direct Koroška pristopa z brezplačnimi izobraževalnimi delavnicami za zainteresirane posameznike po različnih krajih na Koroškem v marcu in aprilu.

Namen in cilji interaktivne delavnice so:

- v sproščenem ozračju izmenjati mnenja o pojavu lažnih novic oz. dezinformacij,
- obdelati osnovne pojme medijske pismenosti,
- ozavestiti o pomenu vrednotenja in preverjanja novic,
- spodbuditi kritično razmišljanje in opozoriti, kateri so signali, da novice potrebujejo nadaljnje preverjanje,
- na praktičnih primerih utrditi novo znanje o prepoznavanju različnih tipov dezinformacij.

V Črni na Koroškem bo delavnica Medijska pismenost in lažne novice potekala v sredo, 31. marca 2021, v prostorih poročne dvorane Občine Črna na Koroškem ob 10. 00 uri. Zaradi omejenega števila udeležencev so obvezne predhodne prijave do torka, 30.3.2021 na elektronska naslova: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Delavnica bo potekala v skladu z navodili za obvladovanje in preprečevanja širjenja okužbe s Covid -19.

Za informacije o nadaljnjih terminih in lokacijah delavnic pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

  Vljudno vabljeni!

crna Medijska pismenost