Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
A A A

zemljevid črna1

DOLŽINA POTI: 24,1 km

PREMAGANA VIŠINA OB POTI: 1064,66 m

RUDARSKI MUZEJ - ETNOLOŠKA ZBIRKA - RAZSTAVA OLIMPIJCI V ČRNI - VHOD V ROV IGRČEVO - KOČA NA PIKOVEM / CERKEV SV. HELENE - KOZOLEC V MITNEKU IN GRADOVI KRALJA MATJAŽA - VOTLINA KRALJA MATJAŽA - VHOV V HELENSKI ROV - SPOMENIK RUDARJU - PARTIZANU - RUDARSKA ZBIRKA V HELENI - KEGLJIŠČE HELENA - PERKMANDELJC - INFO TOČKA GEOPARK KARAVANKE IN ČEBELARSKA ZBIRKA - TIC TOPLA

 

ALIM3133Trim steza Črna je urejena v dolžini 1.500 m in poteka izpred Stadiona NK Peca v Črni, mimo smučišča, po gozdu in se nato vrne nazaj do izhodišča – Stadiona NK Peca.

Urejenih je 33 točk za izvajanje vaj, na katerih so postavljeni ustrezni elementi oz. oprema in table z opisom posamezne vaje oz. navodili za njeno izvedbo. Elementi so postavljeni varno, orodja trdno pritrjena, teren ustrezno utrjen in urejen.

Postavljena so igrala za otroke, da se lahko razgibajo tudi najmlajši, ki sicer na nekaterih elementih ne morejo telovaditi.

Na Trim stezi je postavljenih je 5 klopi za počitek, tako da se lahko po Trim stezi sprehodijo tudi starejši občani ali obiskovalci.

Postavljenih je 40 tabel, na katerih so opisi posameznih vaj na vsaki od postaj, na začetku je tabla za začetek trim steze z zemljevidom vseh postaj, vmes so s tablami označeni tudi kotiček za najmlajše, kotiček za osvežitev, počitek in nekatera opozorila obiskovalcem za kulturno obnašanje v naravi.

Zelena pot na TeberPot je speljana po gozdnati krajini, ki je danes ponovno zelena, nekdaj pa so industrijski plini močno poškodovali gozdove. Nastala je na pobudo učencev in učiteljev Osnovne šole Črna na Koroškem in gozdarjev Zavoda za gozdove, Krajevne enote Črna na Koroškem. Speljana je po pobočju Tebra za osnovno šolo.