Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
A A A

Črnjanska kuhinja premore vrsto jedi, ki so drugod že izginile z jedilnikov; njihova priprava namreč zahteva precej znanja, skrbi in časa. Tako vam gospodinje še zmeraj znajo pripraviti klocave nudlne, štrukle, ožejene žgance, mavželne, mežerle, tovste grumpe, bulo, kruhov hren ... Posebnost je tudi kruh, črni ali rženi. Pripravljen v krušni peči, po starem, nenapisanem receptu, je še po nekaj dneh nespremenjen in enako okusen kot prvi dan.

Koroška slovi po odličnem moštu, tradicionalni pijači, pridobljeni z alkoholnim vretjem soka iz starih sort jabolk. Njena glavna odlika je uporaba neškropljenega sadja in naravni postopek vretja. Za prav dobrodošlico pa vam bo gospodar ponudil domače žganje - nemalokrat najbolj cenjen in dragocen "črničov šnops" (borovničevo žganje) ali "trpinovc" (žganje iz jabolk ali hrušk).