Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
DONACIJE POPLAVE 2023

Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na:

TRR: SI56 0110 0010 0007 227
SKLIC: 00 2393
NAMEN NAKAZILA: POPLAVE 2023
BIC BANKE: BSLJSI2X
KODA NAMENA: CHAR.

Hvala vam za vašo pomoč.

A A A

V ponedeljek,28.8.2023 bo spremenljivo do pretežno oblačno, več sonca bo dopoldne v vzhodnih krajih. Dopoldne se bodo padavine z nevihtami pojavljale v zahodni polovici Slovenije, popoldne tudi drugod. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 19, na Primorskem do 24, najvišje dnevne od 21 do 26, na Primorskem ter ponekod v južni in severovzhodni Sloveniji do 29 °C. V torek in sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnim dežjem, v torek bodo vmes še posamezne nevihte. Še nekoliko hladneje bo.

POSEBNA VREMENSKA NAPOVED

Po podatkih Oddelka za meteorološko prognozo, Agencije RS za okolje, je zaradi spremenjenih odtočnih razmer ob vodotokih in nevarnosti proženja zemeljskih plazov izdana posebna vremenska napoved za območje Gorenjske, Savinjske in Koroške regije:

V ponedeljek pričakujejo začetek padavin z nevihtami nekje med 6. in 8. uro zjutraj na severozahodu. Dopoldne se bodo padavinski pasovi pojavljali v zahodni in osrednji Sloveniji, popoldne tudi vzhodneje, a kaže, da manj pogosto in manj izrazito. Možni bodo trajnejši in močnejši nalivi v pasovih od juga proti severu. V noči na torek bo prehodna prekinitev padavin, v torek pa od jugozahoda, a z manjšo količino in intenziteto kot v ponedeljek. V sredo bo občasno še deževalo, količina padavin bo majhna. Od četrtka dalje bo nekaj časa suho vreme.

OPOZORILI AGENCIJE RS ZA OKOLJE

Po podatkih Oddelka za Meteorološko prognozo, Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bodo ob prehodu hladne fronte možna krajevna neurja. Po podatkih Oddelka za Hidrološke napovedi, Agencije RS za okolje bodo v ponedeljek dopoldan Slovenijo od zahoda zajele nevihte z nalivi, ki bodo lahko tudi dolgotrajne. Ob tem bodo hitro naraščale manjše reke in hudourniki v zahodnem in osrednjem delu države, zlasti v porečjih predalpskega in dinarskega hribovja. Zaradi spremenjenih odtočnih razmer po zadnjih poplavah, na odsekih kjer so struge hudournikov in rek spremenjene in mestih kjer so še prisotni nanosi materiala in plazine, bo padavinska voda lahko odtekala drugače kot običajno. Trenutno so najbolj ranljiva območja obeh Sor, Gradaščice, Kamniške Bistrice, Zgornje Savinjske doline in Mežiške doline. Na vseh omenjenih območjih bodo možne poplave ob vodotokih ter poplave padavinske in zaledne vode. Na varno, čim dlje od strug potokov in rek, je potrebno umakniti avtomobile in morebitni drug material, ki se nahaja ob strugah.

OPOZORILO GEOLOŠKEGA ZAVODA SLOVENIJE

Geološki zavod Slovenije opozarja, da ob napovedanih padavinah z možnimi lokalnimi nalivi, obstaja povečana nevarnost ponovne aktivacije zemeljskih plazov na območjih, kjer so se sprožili ob nedavni ujmi. Verjetnost za nastajanje novih plazov na neprizadetih mestih je sicer manjša, ni pa izključena. Prebivalce opozarjamo naj bodo pozorni na dogajanje na plazovih in na pojavljanje sprememb na tleh, objektih ter pobočjih in da upoštevajo navodila, ki vam jih bo v nadaljevanju posredovala civilna zaščita.

 

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries