Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
A A A

Občina Črna na Koroškem je pristopila k Sporazumu o izvedbi odpusta dolgov skladno z Zakonom o pogojih za izvedbo ukrepa odpusta dolgov (ZPIUOD).

Dolžniki morate izpolnjen ustrezen obrazec za odpis dolga nasloviti direktno na upnika oziroma podpornika sporazuma (na vrtec ali osnovno šolo). Za ostale  dolgove, ki izvirajo iz rednih gospodinjskih stroškov, dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, stroškov bančnih storitev, neplačanih davčnih obveznosti, ipd., se je v zvezi z odpustom dolga treba obrniti neposredno na ponudnike teh storitev, če so podpisniki sporazuma. K sporazumu so pristopili v med drugim:

-          Občina Črna na Koroškem - režijski obrat;

-          JKP Log d.o.o.,

-          Elektro Celje d.d.

-          NLB d.d.

-          TRIGLAV, Zdravstvena zavarovalnica, d.d.,

-          Vzajemna d.d.,

-          Adriatic Slovenica d. d..

Vse podpisnike sporazuma najdete na tem seznamu, ki se sproti posodablja.

Obrazce za odpust dolga lahko dvignete tudi na Občini Črna na Koroškem. V kolikor bo upnik odobril odpis dolga, bosta upnik in dolžnik sklenila dogovor o odpisu dolga, v katerem se bosta dogovorila tudi o višini dolga, ki se bo odpisal.

Odpusti se lahko dolg, ki je nastal do 30. 12. 2013 – torej je na dan 31. 12. 2014 zapadel za več kot 12 mesecev, ter za katerega obstaja izvršilni naslov ali verodostojna listina.

Odpust dolgov bo potekal do 31. oktobra 2015, dogovori za odpust pa morajo biti sklenjeni do 31. januarja 2016.

Več informacij najdete na strani www.paketpomoci.si, za dodatne informacije pa lahko pokličete tudi na številko 080 2002 vsak delavnik od 9.00 do 15.00 ure ali se obrnete na strokovno službo Občine Črna na Koroškem številka 02 87 04 812.

Predlog za sklenitev dogovora o odpustu dolga za podjetja/vrtce/osnovne šole lahko dobite TUKAJ.

Predlog za sklenitev dogovora o odpisu dolga za Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dobite TUKAJ.

Vloga za odpis davka po zakonu o pogojih za izvedbo ukrepa odpusta dolgov dobite TUKAJ.