Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
A A A

Občina Črna na Koroškem se je spomladi 2020 uspešno odzvala vabilu programa Aktivno v šolo in zdravo mesto in pridobila možnost za sodelovanje z delovno skupino programa pri pripravi Lokalnega načrta hodljivosti.

Program Aktivno v šolo in zdravo mesto opozarja na zdravstvene koristi hoje ter spodbuja občine in načrtovalce k ustvarjanju dobrih pogojev za hojo po vsakdanjih opravkih. Program sofinancira Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, izvaja ga IPoP – Inštitut za politike prostora v sodelovanju s CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp.

Lokalni načrt hodljivosti je zbirka infrastrukturnih, organizacijskih in mehkih, promocijskih, ukrepov s katerimi občina postopoma izboljša privlačnost določenega območja za hojo. Načrt se pripravi na osnovi analize stanja, terenskega ogleda, razgovorov s prebivalci in nosilci javnih pooblastil.

Zahvaljujemo se ekipi programa Aktivno v šolo in zdravo mesto za njihovo delo in sodelovanje pri pripravi načrta in za izdelavo končnega rezultata – Lokalnega načrta hodljivosti za Občino Črna na Koroškem, ki je predstavlja pomemben domument za boljše zdravje in kakovost bivanja občanov.

Prav tako se zahvaljujemo za sodelovanje tudi vsem ostalim sodelujočim – g. Petru Zajcu (RRA Koroška in UI RS), lokalni delovni skupini, posameznikom in učencem OŠ Črna na Koroškem, saj smo s skupnim sodelovanjem omogočili izdelavo lokalnega načrta.

Več o Lokalnem načrtu hodljivosti v Občini Črna na Koroškem ter končnem poročilu si lahko preberete TUKAJ.