Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
A A A

Občina Črna na Koroškem se je v letu 2018 vključila v mednarodno evropsko tekmovanje ENTENTE FLORALE za najlepši kraj v kategoriji: vas (village) do 5.000 prebivalcev. Mednarodna komisija, ki jo sestavljajo člani iz desetih evropskih držav, bo Črno obiskala v nedeljo, 24. Junija 2018.

Entente Florale je evropsko hortikulturno tekmovanje, katerega osnovni namen je povečevati kvaliteto življenja prebivalcev v povezavi z urejenostjo okolja. S svojo dejavnostjo vpliva na dvig bivanjske kulture in estetsko ter naravi prijazno ureditev življenjskega okolja.

Obisk komisije bo potekal po strogo in natančno določenem programu, ki bo trajal natančno štiri ure in v tem času jim bomo Črno predstavili na čim bolj prijeten način, tako da bomo predstavili dosežke v desetih kategorijah, ki jih bodo ocenjevali.

Komisijo bomo pričakali v centru, kjer jih bosta pozdravila Pihalni orkester Rudnika Mežica – Črna in častna četa gasilcev, na stojnicah pa se bodo predstavila naša društva. V poročni sobi na občini jih bomo pogostili in jim uvodoma zavrteli kratek predstavitveni film o Črni ter razgrnili strateške razvojne dokumente. Pot nas bo nato vodila po obnovljeni ulici mimo Kovača do Kulturnega doma, kjer se bosta na ploščadi predstavila OŠ Črna na Koroškem in CUDV Črna. Nazaj proti centru se bomo vrnili mimo tržnice in Rešarjeve hiše do cerkve in pokopališča. Po premoru za kosilo bomo člane komisije popeljali po Pristavi mimo obnovljenega Prahovega mostu in atletskega stadiona po dolini Bistre do naravnega parka Bistra. Pot bomo nadaljevali do Žerjava, kjer jim bomo predstavili tehniško dediščino – zbiralnico rude in jim zavrteli predstavitveni film Žerjav nekoč in danes. Posebej jih bomo opozorili na posledice onesnaženja ter jim pokazali učinke sanacijskih ukrepov. Po končanem ogledu bo komisija na zaprtem sestanku dokončala svoje ocenjevanje, svoje vtise pa bodo nato predstavili na novinarski konferenci. Zvečer bomo za člane komisije in vse sodelujoče pri organizaciji njihovega obiska pripravili večerjo in prijetno druženje z izmenjavo vtisov in kulturno – zabavnim programom v Kulturnem domu.

Zdaj je čas, da se Črnjani spet lahko izkažemo. Vsi skupaj zavihajmo rokave in kar najlepše uredimo naš kraj, da ga bomo s ponosom lahko pokazali obiskovalcem in da se bomo tudi sami v njem dobro počutili.

V nedeljo, 24. Junija2018, pa vas vse vabimo, da se pridružite dogajanju v centru in tudi sami pozdravite naše obiskovalce oz. ocenjevalce.

EF SLO

EF EU