Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
A A A

65 LET DOMA NA SMREKOVCU

Občina Šoštanj in Planinsko društvo Šoštanj vsako leto v sklopu občinskega praznika pripravita tradicionalni pohod na najvišji vrh občine Smrekovec (1577 m).
Letošnjemu pohodu, ki je bil 25. septembra, so se pridružili tudi planinci iz Črne na Koroškem. PD Črna je upravitelj doma na Smrekovcu in le-ta letos praznuje 65 let. Pri koči je tako potekal kratek kulturni program, v katerem so sodelovali otroci iz OŠ Črna na Koroškem, zbrane pa so poleg predstavnikov obeh planinskih društev - predsednik PD Šoštanj Matej Kortnik in podpredsednik PD Črna Pavel Lesjak - nagovorili še predsednik Planinske zveze Slovenije, Šoštanjčan Bojan Rotovnik, ter oba župana – mag. Romana Lesjak iz Črne ter Darko Menih, župan Občine Šoštanj. Peter Tomše je pripravil tudi zgodovinski pregled razvoja doma na Smrekovcu; isto gradivo je pred kratkim objavil tudi v septembrski številki Planinskega vestnika.

Vsi so si bili enotni, da je pomembno, da se ljudje gibajo, planinarijo, ob tem pa je nujno skrbeti tudi za to, da narava ostane nepoškodovana, za kar na tem območju skrbi tudi Naravovarstvena zveza Smrekovec.

Letošnjega pohoda se je udeležilo rekordno število obiskovalcev – samo s šoštanjske strani je prišlo okrog 200 pohodnikov, kakih 90 pa je prišlo iz Črne na Koroškem.

PD Črna na Koroškem

IMG 9330 2