Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
A A A

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Radlje ob Dravi, Forum slovanskih kultur, Center Radlje ob Dravi, in Občina Radlje ob Dravi vas v torek, 22. 9. 2015, ob 12.00 uri vabijo v dvorec Radlje, Koroška cesta 68, Radlje ob Dravi na odprtje prostora Centra Foruma slovanskih kultur Radlje ob Dravi s predstavitvijo knjige dr. Janeza  Bogataja S Slovani za mizo.
Mednarodna ustanova Forum slovanskih kultur (FSK), s sedežem v Ljubljani, je lani v dvorcu Radlje odprla svoj prvi lokalni center. Letos v dvorcu center FSK dobiva svoj prostor za predstavitev in uresničevanje poslanstva, ki je oživčenje slovanskih kultur. V dvorcu ustanova predstavlja bogat in pisan programski opus ter projekte, ki potekajo v trinajstih slovanskih državah članicah in po vsem svetu. Eden teh je S Slovani za mizo, v okviru katerega je izšla prva svetovna monografija o slovanskih kuhinjah At the Table with the Slavs (S Slovani za mizo), njen avtor je prof. dr. Janez Bogataj.
Omenjenemu dogodku bosta sledila odprtje zaposlitvenega centra zavoda Radela in podpis sporazuma o sodelovanju Prosilve Slovenija z Občino Radlje ob Dravi ter Koroškim pokrajinskim muzejem.


Koroški pokrajinski muzej, Muzej Radlje ob Dravi vas v petek, 25. 9. 2015, ob 16.30 uri vabi v dvorec Radlje, Koroška cesta 68, Radlje ob Dravi na odprtje stalne razstave »Gremo rinkico talat«, otroški svet iger in igrač, zbirka igrač Majde Marije Sušek.
Majda Marija Sušek, upokojena učiteljica in znana zbiralka gradiva, povezanega z otroki, otroško igro in odraščanjem, je zbirko igrač zasnovala pred več desetletji s skupino starejših občanov v Vuhredu, ki so izdelali igrače po spominu. Tako je nastala zanimiva zbirka igrač, ki se v družbenem okolju, kjer so nastale in se uporabljale, niso ohranile, saj je šlo za preproste punčke iz cunj in lesene igrače. Zbirka danes šteje več kot 300 igrač, od tega je 100 rekonstrukcij igrač.
S stalno razstavo bomo predstavili otroški svet iger, igrač in domišljije pred skoraj sto leti na Pohorju in Kozjaku ter tako ohranili tisti del kulturne dediščine in vrednote, ki so bile posredovane otrokom v najrosnejšem obdobju življenja.

Vabilo 9 2015 w 3 copy

Vabilo 9 2015 w 4