Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
A A A

Mariborska in koroška razvojna agencija bosta do konca maja objavili razpise za posojila ter nepovratna sredstva.

Za kredite, ki bodo namenjeni za manjše začetne naložbe, bodo lahko kandidirala MSP podjetja iz Podravske in Koroške regije. Najnižji znesek kredita bo znašal 8.000 EUR, najvišji pa 150.000 EUR, najdaljša ročnost bo 8 let. V Podravski regiji bo na voljo 1.200.000 EUR sredstev, v Koroški regiji pa 1.000.000 EUR.  

Hkrati z zgornjim razpisom bosta regijski razvojni agenciji objavili tudi razpis za dodelitev nepovratnih sredstev za MSP podjetja iz problemskega področja Maribora s širšo okolico, ki ga predstavljajo Mestna občina Maribor, občine Kungota, Hoče-Slivnica, Pesnica, Podvelka, Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju, Ruše in Selnica ob Dravi. Nepovratna sredstva bo mogoče pridobiti izključno v kombinaciji s kreditom na podlagi garancijskih shem. Posamezno podjetje bo lahko kandidiralo za največ 50 tisoč evrov nepovratnih sredstev, ki bodo namenjena za sofinanciranje manjših začetnih naložb. Skupaj bo na voljo 607.142 EUR nepovratnih sredstev. 

MSP podjetja iz problemskega območja Maribora s širšo okolico bodo lahko torej na podlagi zgornjih razpisov kandidirala za največ 200.000 EUR sofinanciranja manjših začetnih naložb (150.000 EUR ugodnega kredita na podlagi garancijskih shem in 50.000 EUR nepovratnih sredstev), podjetja iz Podravske oz. Koroške regije, ki pa niso iz problemskega območja, pa za 150.000 EUR ugodnega kredita na podlagi garancijskih shem. 

Podjetja iz problemskega območja, ki bodo kandidirala za nepovratna sredstva in garancijo, bodo morala v primeru odobrenega sofinanciranja prijavljeno začetno investicijo zaključiti do 31. 10. 2015. 

Želite več povečati možnost uspeha na razpisu? Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.%20?subject=Male%20investicije%20za%20Maribor">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Več informacij lahko dobite na http://www.tiko-pro.si/stajerci-in-korosci-pozor-prihajajo-sredstva-za-male-investicije

 

  • Ugodni krediti z obrestno mero 6 mesečni euribor + 0% za podjetja z lastnim razvojem. Sredstva se lahko porabijo za obratne stroške ali investicije. Več informacij! 
      
  • Ugodni krediti z obrestno mero 6 mesečni euribor + 0,95%. Možnost črpanja kredita za materialne investicije, nematerialne investicije ter obratna sredstva. Več informacij!
      
  • Posojila za primarno kmetijsko pridelavo. Možnost kredita do 100% investicije: Več informacij!
      

     Ugodni krediti za okoljske naložbe! Več informacij!