Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
A A A

Občina Črna na Koroškem je v mnogočem poseben kraj – zaznamovana je z naravnimi lepotami, ponosna zaradi odmevnih športnih dosežkov, prepoznavna po tradicionalnih prireditvah, spoštovana zaradi strpnega sobivanja z drugačnimi ter bogata s kulturnim dogajanjem in vidnim udejstvovanjem posameznikov in društev.

Kulturno dogajanje v kraju je že od nekdaj zelo bogato, raznoliko in odmevno, kar se še posebej kaže na področju bralne kulture in literarnega ustvarjanja. Iz našega kraja prihaja zelo veliko število avtorjev, ki uspešno ustvarjajo na literarnem področju, prav tako je o našem kraju napisanih veliko različnih knjig. Skozi vse leto se v Črni zgodi zelo veliko različnih kulturnih prireditev od katerih jih je največ namenjenih prav predstavitvam, javnemu branju in razpravam o različnih literarnih delih.

V letu 2018 bomo na tem področju zastavili novo pot in podporo namenili neposrednemu literarnemu ustvarjanju. Pričeli smo namreč z uresničevanjem zanimive iniciative - z vzpostavljanjem literarne rezidence, ki bo namenjena vsem ustvarjalcem na področju literature, katerim bo omogočala bivanje sredi narave ter nujno potreben mir za nemoteno ustvarjanje.

Kot prva občina v Sloveniji bomo v Črni na Koroškem do konca leta pripravili vse potrebno za to, da bomo lahko v naš kraj povabili ustvarjalce iz vsega sveta in z njimi delili umetniški navdih ter spoznavali njihova dela.