Center 101, 2393 Črna na Koroškem
02 87 048 10
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
A A A

Prireditev Gradovi kralja Matjaža se odvija na gorski planoti Mitnek pod Koroško goro Peco nad Črno na Koroškem. V kolikor prihajate iz smeri Raven na Koroškem oziroma Šoštanja vas pot vodi skozi center Črne na Koroškem, od koder vas bodo na samo prizorišče v Mitnek usmerjale smerne table oziroma smerokazi. Po cca 2km glavne ceste iz centra Črne, zavijete desno na lokalno, asfaltirano cesto in se začnete vzpenjati. Cesta je na odsekih ozka, srednje strma a urejena. Naše ekipe se bodo maksimalno potrudile, da bo cesta splužena, posuta in urejena. V vsakem primeru so obvezne zimske gume.

Ob tej priliki prosimo, da se ravnate po navodili redarske službe, ki skrbijo za nemoten promet na relaciji Črna na Koroškem – Mitnek, Podpeca. V konici zgoščenega prometa na lokalni cesti Črna – Mitnek bo prevoz organiziran izmenično enosmerno, prosimo za potrpežljivost in razumevanje.

Zaradi omejenosti parkirišč na ravnici Mitnek v Podpeci, priporočamo, da se v Črni na Koroškem poslužite organiziranega javnega prevoza na prireditev. V naselju Mušenik (cca 1km oddaljen od centra Črne) bo organiziran večji parkirni prostor za vaša vozila, od tam pa bo večje število kombijev vozilo do prireditvenega prostora. Obojestranska vožnja s kombijem na prizorišče bo stala 3,00€, enosmerna vožnja pa 2,00€.

V soboto, 27. 1. bodo kombiji vozili od 10.00 ure do 22.00 ure, v nedeljo, 28. 1. pa od 8.00 ure do 18.00 ure. Kombiji bodo vozili krožno na cca. 30 minut.

Parkirnina na samem prizorišču v Mitneki v Podpeci bo znašala 3,00€.

Vstopnina za obiskovalce v soboto 27.1.2018 bo znašala:

  • Otroci do 8.leta starosti imajo prost vstop.
  • Otroci od 8.leta starosti, do 15.leta starosti: 2,50€.
  • Odrasli (od 15.leta starosti naprej): 5,00€.

Vstopnina za obiskovalce v nedeljo 28.1.2018 bo znašala:

  • Otroci do 15.leta starosti imajo prost vstop.
  • Odrasli (od 15.leta starosti naprej): 5,00€.

Program prireditve si poglejte na tej povezavi: PROGRAM

Graditelji se lahko prijavite s PREDPRIJAVO in pred samim začetkom prireditve na mestu.

Na prizorišču je pokrbljeno za koroško gostinsko ponudbo za katero skrbi gostišče Pri Matjažu. Prav tako je na prizorišču poskrbljeno za prvo pomoč, redarsko službo, vlečno službo. Ob obisku dežele KRALJA MATJAŽA vam domačini želimo veliko dobrega počutja, pravljičnih doživetij in obilo zabave.

Za dodatne informacije nas prosim kontaktirajte (email, telefon, Facebook).